VARNO PREKOLESARILI DO FINALA VARNO NA KOLESU


Vseslovenski zmagovalci šestega finala Varno na kolesu so kolesarji in kolesarke OŠ Sveti Tomaž

Na zaključni prireditvi vseslovenskega programa Varno na kolesu, ki ga družba Butan plin skupaj s partnerji in podporniki izvaja že šesto leto zapored, se je zbralo blizu 300 otrok iz 12 slovenskih osnovnih šol, regionalnih finalistk programa Varno na kolesu. Zmago so letos slavili mladi kolesarji in kolesarke OŠ Sveti Tomaž in si tako priborili glavno donacijo v višini 1.000 €. Na drugo mesto se je uvrstila OŠ Bršljin Novo mesto in si prislužila 800 €, tretje mesto pa je zasedla OŠ Prestranek z donacijo v višini 600 €.

Celotno druženje je v humornem slogu povezoval Miha Deželak, za popestritev pa je poskrbel mladi pevec Luka Sešek. Šolarje je nagovoril tudi veleposlanik Kraljevine Nizozemske v RS Bart Twaalfhoven, ki pozdravlja širjenje kolesarske kulture med mladimi generacijami. Prav tako se je prireditve udeležil Dejan Crnek, podžupan Mestne občine Ljubljana, kjer podpirajo program Varno na kolesu kot pomemben doprinos pri vzgoji mladih kolesarjev in kolesark.

V tekmovalnem duhu je program sodelujočim osnovnim šolam omogočil, da se med seboj pomerijo v kolesarskem znanju in se potegujejo za bogate nagrade. Znotraj dveh glavnih vsebinskih sklopov nalog in dodatnih izzivov so posamezne šole pridobile pomembne točke programa Varno na Kolesu, ki so določile zmagovalca. Največje število točk so v letošnjem šolskem letu osvojili učenci in učenke OŠ Sveti Tomaž in si tako prislužili naziv »vseslovenskega zmagovalca programa Varno na kolesu«. Zmaga jim je prinesla tudi donacijo v višini 1.000 in dodatne praktične kolesarske nagrade. Sledili sta OŠ Bršljin Novo mesto z 800 € donacije in tretjeuvrščena OŠ Prestranek, ki je ob tem prejela donacijo v višini 600 €.

Med najboljše so se uvrstile še OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica, OŠ Košana, OŠ Šmartno v Tuhinju, OŠ Dobje, OŠ narodnega heroja Maksa Pečarja Ljubljana, OŠ Milana Majcna Šentjanž, OŠ dr. Janeza Mencingerja Bohinjska Bistrica, OŠ Gradec iz Litije in podružnična OŠ Blagovna.


Sporočilo za javnost ob zaključku sezone 2017-2018 233.0KB