PRIJAVE ŽE ODPRTE!


Družba Butan plin v sodelovanju s partnerji tudi v šolskem letu 2020/2021 razpisuje projekt Varno na kolesu. Kolesa bomo pognali že deveto sezono zapored.


Program Varno na kolesu osnovnošolce spodbuja k varnemu in trajnostnemu kolesarjenju v šoli ter v prostem času. Tudi v novem šolskem letu se bodo mladi spopadali z inovativnimi in zabavnimi nalogami s poudarkom na kolesarjenju in s tem z upoštevanjem cestnoprometnih predpisov, zavedanju o možnih nevarnostih na kolesu, pozitivnih učinkih kolesarjenja na okolje, zdravje itd. Razpis je namenjen vsem osnovnošolcem - tistim, ki v letošnjem šolskem letu opravljajo kolesarski izpit (5. razredi) ter vsem ostalim, ki kolesarskega izpita še nimajo ter tistim, ki so ga že opravili.

 

Učenci se s pomočjo različnih atraktivnih nalog srečujejo in seznanijo s cestnimi pravili za kolesarje, spoznajo svoj šolski okoliš in pot, kjer bo potekal kolesarski izpit. Z različnimi nalogami spodbujamo trajno mobilnost ter kolesarjenje v prostem času, z družino ter prijatelji.

 

Naloge, ki čakajo na letošnje osnovnošolce so kot vsako leto razdeljene na 2 sklopa – in sicer:

  • RAZPIS A je namenjen učencem, ki v letošnjem šolskem letu opravljajo kolesarski izpit (5. razredom) ter
  • RAZPIS B, ki je namenjen vsem učencem od 1. – 9. razreda.
  • Šola se lahko prijavi tudi na oba razpisa hkrati.

 

Projekt Varno na kolesu učence in šole, ki sodelujejo v projektu, vsako leto nagradi z bogatimi denarnimi in praktičnimi nagradami kot so kolo za šolo, kolesarske čelade, kolesarske majice, razni boni za prometne aktivnosti, popravila koles in podobno.

 

Na projekt Varno na kolesu se lahko prijavijo vse osnovne šole – prijave potekajo do srede, 15. septembra 2020 External link opens in new tab or windowTUKAJ

Celotna vsebina razpisa je na voljo External link opens in new tab or windowTUKAJ.