Piškotki


Spletna stran varnonakolesu.si (v nadaljnjem besedilu "spletna stran") uporablja piškotke.

Kaj so piškotki?
Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki jo pošljemo v vaš spletni brskalnik, tako da bomo lahko prepoznali vaš brskalnik, ko se vrnete. Piškotki lahko zbirajo podatke o uporabi spletnega mesta, na primer o obiskanih straneh in trajanju uporabniške seje. Ko uporabljate spletno mesto, piškotek pošlje podatke v družbo Butan plin (v nadaljnjem besedilu "naša družba").

Zakaj so piškotki potrebni?
So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno

Kakšne piškotke uporabljamo?
Uporabljamo sejne in stalne piškotke:
• Sejni piškotek lahko sledi uporabi, kot so spletne strani, ki jih obiščete in katere možnosti uporabljate. Ko zaprete internetni brskalnik, se seja konča in piškotek se izbriše.
• Stalni piškotek omogoča, da vas spletna stran prepozna na naslednjem obisku.

Naša družba uporablja piškotke Google Analytics. Gre za spletno storitev, ki jo ponuja podjetje Google in uporablja piškotke le za analizo uporabe spletnega mesta s strani uporabnikov. Google uporablja podatke, da naši družbi zagotovi vpogled v način, kako uporabniki uporabljajo spletno mesto. Naša družba je sklenila sporazum o obdelavi podatkov z Googlom, da bi zagotovila ustrezno zaščito vaših osebnih podatkov. V obsegu, ki ga dovoljujejo funkcionalnosti storitve Google Analytics, se je naša družba odločila, da svojih podatkov ne bo posredovala Googlu. Google bo odstranil zadnje tri številke vašega IP-naslova in lahko zgolj navedene podatke posreduje tretjim osebam, če je to storjeno z zakonom ali če tretje osebe obdelujejo te podatke v imenu Googla.

Več informacij o storitvi Google Analytics najdete External link opens in new tab or windowtukaj.

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:
  • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske;
  • za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave;
  • na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene;
  • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi;
  • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani;
  • za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja,...).


Če ne želite prejemati piškotkov, lahko nastavite brskalnik, da zavrne vse piškotke. Upoštevajte, da v tem primeru ne boste več mogli uporabljati vseh funkcij spletnega mesta. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate tudi v vašem spletnem brskalniku. Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.