AMZS IN AKCIJA #KOLESAZAVSE


Avto-moto zveza Slovenije je v sodelovanju s svojimi avto-moto društvi in klubi izpeljala akcijo zbiranja rabljenih koles, ki jih je Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste – Polje podarila otrokom iz socialno ogroženih družin. V minulih mesecih je AMZS predal kolesa, ki so razveselila otroke v Ljubljani in njeni okolici.


S podporo projekta "Varno na kolesu", ki izobražuje šolarje, ki se pripravljajo na kolesarski izpit, so ponosni novi lastniki koles dobili tudi zaščitne kolesarske čelade.


Kolo je eno prvih prevoznih sredstev, s katerim otroci samostojno vstopijo v svet mobilnosti, hkrati pa jim omogoča športno aktiven način preživljanja prostega časa in druženje.

Žal vsi otroci zaradi najrazličnejših okoliščin nimajo svojega kolesa. Po izkušnjah Zveze prijateljev mladine Moste – Polje se predvsem v času, ko učenci v šoli opravljajo kolesarske izpite, poveča povpraševanje po (rabljenih) kolesih. "Pri donacijah koles smo se doslej soočali s težavami, da marsikatero kolo, ki bi ga na ta način lahko dobili, ni bilo tehnično brezhibno", je izkušnje s terena predstavila Tanja Petek, sekretarka ZPM Ljubljana Moste – Polje.
V okviru projekta External link opens in new tab or windowVarno na kolesu in v sodelovanju z External link opens in new tab or windowAMZS podpiramo projekt External link opens in new tab or window#KolesaZaVse ter s čeladami obdarimo prejemnike sicer rabljenih, a popravljenih in lepih koles.

Bravo External link opens in new tab or windowAMZS za tovrstno akcijo, ki je poleg humanitarnega, vključuje tudi trajnostni vidik