Z učenjem, utrjevanjem prometnih znanj in kolesarjenjem do nagrad


Znani so finalisti programa Varno na kolesu.

Mladi kolesarji, ki v letošnjem šolskem letu sodelujejo v programu Varno na kolesu, so s trudom in zavzetostjo pri reševanju nalog dokazali, da so pravi mojstri v poznavanju prometnih pravil. Na razpisu je sodelovalo več kot 140 osnovnih šol, ki so izvirno reševale izzive na področju varne in trajnostne mobilnosti v svojih lokalnih okoljih ter tako skušale prepričati strokovno žirijo. Ta je imela letos res težko nalogo pri oblikovanju nabora 10 najboljših šol razpisa.


Vsak prevoženi kilometer je korak bližje k še večji ozaveščenosti učencev.


Neusahljiva vedoželjnost in želja po izboljšanju ter utrjevanju kolesarskih spretnosti je spodbudila osnovnošolce iz celotne Slovenije, da pokažejo svoje znanje, s tem pa tudi zberejo kar največje število točk na razpisu programa Varno na kolesu. Spomnimo. Šole so lahko sodelovale na več načinov, prek prijave na sklop »Postajam kolesar«, namenjen učencem, ki se pripravljajo na kolesarski izpit, in/ali sklop »Aktivno na kolesu«, namenjen vsem učencem od 1. do 9. razreda.

Med finaliste, ki so reševali naloge vsebinskega sklopa Postajam kolesar, so se uvrstili učenci iz :


OŠ Branik (Goriška),

OŠ Sveti Tomaž (Podravska),

OŠ Antona Martina Slomška Vrhnika,

OŠ Jurija Vege Moravče (Osrednjeslovenska),

OŠ Zbora odposlancev Kočevje,

OŠ Brusnice,

OŠ Dolenjske Toplice (Jugovzhodna Slovenija),

OŠ Milana Majcna Šentjanž (Posavska),

OŠ Tišina in

OŠ Cvetka Golarja Ljutomer (Pomurska).ČESTITKE VSEM SODELUJOČIM IN FINALISTOM! 


Vrhunec 11. sezone programa Varno na kolesu že 19. maja


Sklepno dejanje letošnje sezone, kjer bodo razglašeni zmagovalci programa Varno na kolesu, bo potekalo 19. maja v SiTi teatru (Ljubljana).


Prireditev bo združila tudi dva zanimiva gosta, ki ju povezuje strast do osveščanja mladih o varnosti v prometu. To sta prej omenjena Mojiceja Bonte, avtorica navdihujoče otroške slikanice Šibazajec, in Jan Porič, nekdanji tekmovalec v spustu z gorskimi kolesi ter odličen kolesar, ki sam pravi, da mu je čelada za las rešila življenje.