Zmagovalci programa Varno na kolesu tokrat iz podravske in primorsko-notranjske regijeNova generacija kolesarjev uspešno prikolesarila na ciljPrvo mesto je pripadlo Osnovni šoli Olge Meglič Ptuj, ki je v vsebinskem sklopu razpisa Postajam kolesar opravila največje število nalog. Učenci so za svoj trud prejeli privlačno denarno nagrado v višini 1.000 evrov, ki bo šoli zagotovila nadaljnje izvajanje prometno-vzgojnih aktivnosti in priložnost za izboljšanje infrastrukture za varno kolesarjenje. Vsi finalisti tega sklopa (predstavniki osmih šol), pa so prejeli še kolesarske čelade partnerja Telekom Slovenije.

 

Drugo mesto je zasedla Osnovna šola Zbora Odposlancev Kočevje ter prejela šolsko kolo in paket praktičnih nagrad. S prejetim kolesom bodo mladi kolesarji lahko svoje sposobnosti preizkušali tudi v šolskem času. Tretje mesto si je prislužila Osnovna šola Črna na Koroškem, strokovna žirija pa jo je nagradila s servisom koles za šolo in lokalno skupnost, ki ga podarja Zavarovalnica Triglav. Strokovna ekipa bo kolesa temeljito pregledala in popravila ter s tem zagotovila njihovo varnost in zanesljivost, kar je ključno za brezskrbno kolesarjenje.

 


Zmagovalne šole RAZPISA Postajam kolesar so:

1. mesto | OŠ Olge Meglič Ptuj

2. mesto | OŠ Zbora Odposlancev Kočevje

3. mesto | OŠ Črna na Koroškem
 

Aktivno na kolesu vsak dan


Učenci iz OŠ Toneta Tomšiča Knežak so si prislužili prvo mesto v skupnem seštevku opravljenih nalog vsebinskega sklopa Aktivno na kolesu. Za trud in prizadevnost so poleg denarne nagrade v višini 1.000 eur prejeli tudi paket praktičnih nagrad in bon za športno aktivacijo celotne šole pod okriljem AMZS. Osvojili so namreč tudi nagrado za najboljšo nalogo na področju prometnih pravil. 

 

Učenci OŠ Heroja Janeza Hribarja Stari Trg pri Ložu so osvojili drugo mesto v skupnem seštevku opravljenih nalog omenjenega vsebinskega sklopa. S svojo vztrajnostno so dobili novo šolsko kolo in praktične nagrade, ki jih bodo spremljale ob njihovih kolesarskih podvigih.

Na tretje mesto, ki je zagotovilo bon partnerja AMZS za izvedbo prometne predstavitve in praktične nagrade, so je uvrstila OŠ Jurija Vege Moravče.


 

Zmagovalne šole RAZPISA Aktivno na kolesu so:

1. mesto (skupno) | OŠ Toneta Tomšiča Knežak 

2. mesto (skupno) | OŠ heroja Janeza Hribarja Stari trg pri Ložu 

3. mesto (skupno) | OŠ Jurija Vege Moravče 

Program s tradicijo, ki je z znanjem obogatil že 12. generacij kolesarjev


Vodja programa Tanja Medved Voglar je ob zaključku dejala: »Ponosni smo, da je za nami že 12. uspešna sezona programa Varno na kolesu. Tudi letos smo poleg prometne varnosti in znanja o prometu spodbujali k ozaveščanju o trajnostni mobilnosti. Šole oziroma učenci so s svojimi izdelki navdušili žirijo ter ponovno dokazali, da premorejo veliko znanja, kreativnosti ter jim je kolo zelo ljubo prevozno sredstvo. Z zadovoljstvom se oziramo na minulo sezono, saj smo uspeli izvesti tudi prvo usposabljanje za učitelje mladih kolesarjev. Prepričani smo, da bomo z dobrim sodelovanjem vseh partnerjev, drugih podpornikov ter predvsem zavzetim sodelovanjem otrok na varnejše kolesarske izkušnje pripravili nove generacije učencev.«