Znani zmagovalci za Primorsko in Notranjsko


Na Primorskem in Notranjskem je največ točk v sklopu razpisa Varno na kolesu zbrala OŠ Prestranek in tako prejela donacijo v višini 300 €. Drugo najvišje število točk je zbrala OŠ dr. Bogomirja Magajne Divača,  tretje OŠ Antona Martina Slomška Vrhnika, OŠ Spodnja Idrija pa je prejela priznanje za večletno sodelovanje.


 Na OŠ Prestranek je bilo v sklopu regionalne prireditve Varno na kolesu povabljenih 557 šolarjev iz 15 lokalnih osnovnih šol. Po predaji priznanj in nagrad sodelujočim šolarjem ter zahval učiteljem pa so se vsi preizkusili v različnih prometnih aktivnostih, ki jih je pripravila Agencija za varnost v prometu, in se pridružili predstavitvi Policijske postaje Postojna. Prireditve se je poleg sodelujočih učencev in učiteljev iz regije udeležil tudi Andrej Poljšak, podžupan občine Postojna.


PROMETNA STATISTIKA

Po podatkih Generalne policijske uprave smo v letu 2018 v Sloveniji zabeležili 1.212 prometnih nesreč, v katerih so bili vpleteni kolesarji, od tega 8 s smrtnim izidom, 189 s hudo telesno poškodbo, brez poškodb pa je bilo udeleženih 189 kolesarjev. Policijska uprava Koper in Policijska uprava Nova Gorica sta v letu 2018 zabeležili 140 prometnih nesreč, v katerih so bili vpleteni kolesarji, od tega 1 s smrtnim izidom, 23 s hujšo telesno poškodbo in 90 z lažjo telesno poškodbo.