OŠ Selnica ob Dravi postala ambasadorka varnega kolesarjenja | Varno na kolesu


OŠ Selnica ob Dravi je že več let uspešna udeleženka programa Varno na kolesu, v sklopu katerega je večkrat dokazala, da jim ozaveščanje o varnosti v prometu in trajnostni mobilnosti veliko pomeni. S svojo angažiranostjo in znanjem s področja prometne varnosti je v preteklih letih večkrat navdušila, v minulem letu pa se je najbolje odrezala pri zbiranju prekolesarjenih kilometrov v sklopu naloge Jaz na kolesarskem izletu.

113 učencev je od oktobra do aprila prevozilo kar 85.726 kilometrov ter tako osvojilo servis koles, na katerem so lahko včeraj tako učenci kot ostali krajani preverili stanje svojih koles in jih pripravili na jesenske kolesarske dogodivščine.                               
Ob servisu koles so na OŠ Selnica ob Dravi kolesarski dan popestrile tudi druge zanimive in poučne aktivnosti, s katerimi so otroci okrepili svoje znanje o prometni varnosti in svoje spretnosti preverili tudi v praksi. Tako so skupaj s policisti opravili ogled obšolskih kolesarskih poti, prevozili varnostni poligon in se odpravili na kolesarski izlet po lokalni Jabolčni poti.

Na pobudo programa Varno na kolesu so letos postali tudi ambasadorji varnega kolesarjenja, kar pomeni, da bodo v sklopu Evropskega tedna mobilnosti, ki se odvija od 16. do 22. septembra, aktivno ponesli sporočilo o pomenu gibanja in varnosti tudi v svojo lokalno skupnost. Na šoli bodo v prihodnjih dneh potekale še druge kolesarsko obarvane aktivnosti, kot so spretnostni poligoni, čiščenje koles, delavnica prve pomoči za kolesarje, kvizi o prometnih predpisih ter delavnica priprave zdrave in hranilne kolesarske malice.Servis-koles_OŠ-Selnica-ob-Dravi.pdf 168.2KB