UČENCI OŠ SPODNJA IDRIJA PREVERILI NOVE KOLESARSKE POTI V KRAJU 


Učenci OŠ Spodnja Idrija so se kot ambasadorji programa Varno na kolesu podali na krajši kolesarski izlet, na katerem so preizkusili tudi novo kolesarsko pot v Idriji.  Na ta način so aktivno ozaveščali o uporabi okolju prijaznejših prevoznih sredstev in varnosti v prometu. Lokalno kolesarsko akcijo je spodbudil program Varno na kolesu s pozivom šolam, da sporočilo o pomenu trajnostne mobilnosti in gibanja širijo v bližnje kraje.


OŠ Spodnja Idrija je v minulem tednu počastila Evropski teden mobilnosti ter v duhu spodbujanja aktivne in varne udeležbe najmlajših v promet organizirala krajši kolesarski izlet. Skupina petnajstih učencev šestega razreda se je tako v spremstvu učiteljev podala proti Idriji. Pred odhodom so učitelji skupaj z učenci pregledali kolesa, se prepričali, da so ustrezno opremljena, ter si nadeli čelade. Del poti je potekal tudi po novi kolesarski poti, ki je učencem zagotovo olajšala pot do cilja. Po kratkem postanku na Mestnem trgu se je skupina mladih kolesarjev podala nazaj v šolo v Spodnjo Idrijo.


Učitelj Marko Fink je povzel kolesarsko akcijo: »Veseli smo bili, da se nam je pridružila tudi mama naše učenke. Povsod so nas spremljali nasmejani obrazi pešcev in kolesarjev, ki smo jih srečevali. Edini malo kisel obraz smo opazili za krmilom avtomobila. Tako smo prišli do naslednjega zaključka: hoja in kolesarjenje prinašata dobro voljo, avto naj zato ostane doma.«