OŠ BRŠLJIN IN OŠ CERKLJE OB KRKI FINALISTKI TRETJEGA REGIJSKEGA SREČANJA


V Dolenjski in Zasavski regiji je največ točk v sklopu razpisa Varno na kolesu zbrala OŠ Bršljin in tako prejela donacijo v višini 300 €. Drugo najvišje število točk je zbrala OŠ Cerklje ob Krki, tretje OŠ Dolenjske Toplice, OŠ Marjana Nemca Radeče pa je prejela priznanje za večletno sodelovanje v okviru projekta Varno na kolesu.


Prvo- in drugo uvrščeni OŠ sta se uvrstili v finalni izbor in se tako še naprej potegujeta za naziv vseslovenskega zmagovalca razpisa Varno na kolesu 2018/19, glavno donacijo v višini 1.000 € in druge privlačne nagrade. Sicer je na OŠ Bršljin bilo v sklopu regionalne prireditve Varno na kolesu povabljenih 645 šolarjev iz 18 lokalnih osnovnih šol.


Prireditev za za Dolenjsko in Zasavsko regijo se je letos odvijala na OŠ Bršljin, kjer so pripravili pester program, po predaji priznanj in nagrad sodelujočim šolarjem ter zahval učiteljem pa so se vsi preizkusili v različnih prometnih aktivnostih, ki jih je pripravila Agencija za varnost v prometu, in se pridružili predstavitvi Policije. Za dodatno zabavo na pravem kolesarskem trenažerju so poskrbeli še predstavniki Kolesarskega kluba Adria Mobil. Prireditve se je poleg vseh sodelujočih učencev in učiteljev iz regije udeležila tudi Marta Novak z Zavoda za šolstvo in šport, ki je skupaj z Bojanom Žibertom podelila nagrade vsem sodelujočim.