BRŠLJINČANI ZMAGAOVALCI SEDME SEZONE 


Na zaključni prireditvi programa Varno na kolesu je zmago letos slavila OŠ Bršljin in si tako prislužila glavno nagrado v višini 1.000 €. Na drugo mesto se je uvrstila OŠ Prestranek, ki je prejela nagrado v višini 800 €, tretje mesto pa je zasedla OŠ Dobje z nagrado v višini 600 €.

V ljubljanskem Koloseju se je  23. maja zbralo 10. šol finalistk.  Pester program je povezoval Miha Deželak, za glasbeno popestritev pa je poskrbela odlična glasbenica Tinkara Kovač. Prireditve so se udeležili tudi nj. eksc. Bart Twaalfhoven, veleposlanik Kraljevine Nizozemske v RS, ki pozdravlja širjenje zglednih kolesarskih vrednot med mladimi, Zoran Jankovič, župan Mestne občine Ljubljana in drugi partnerji ter podporniki program Varno na kolesu, ki predstavlja pomemben doprinos k vzgoji mladih kolesarjev in kolesark. 

Učenci in učenke so se po uradnem delu zabavali s številnimi razburljivimi kolesarskimi animacijami in aktivnostmi, ki so jih pripravili partnerji in podporniki projekta: Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa, Policija, Kolesarska zveza Slovenije, podjetje BTC, Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav. Udeleženci so se lahko podali na kolesarski poligon, preverili svojo naletno težo pri različnih hitrostih ob morebitni nesreči, se preizkusili v polžji vožnji in sestavljanju prometnih znakov, preverili svoje znanje o kolesarski opremi, prisluhnili predstavitvi Policije in se fotografirali z maskoto Kuža Pazi.

Na prireditvi so bile razglašene šole tudi zmagovalne šole v okviru dodatne naloge "Na kolo za zdravo telo". Največ kilometrov so zabeležili na OŠ Moravče. Nagrado, servis koles, ki ga poklanja partner programa Zavarovalnica Triglav, pa prejmejo tudi OŠ Poljane nad Škofjo Loko, OŠ Ivanjkovci in OŠ Trbovlje.