ZMAGOVALCI VARNO NA KOLESU 2021/2022 SO ...   

 Butan plin s programom Varno na kolesu že 10 let mlade spodbuja k varni in aktivni vključitvi v promet. Tudi letos so združili več kot 10.000 učencev iz 140 slovenskih osnovnih šol in mlade kolesarke in kolesarje preko zabavnih in tematsko obarvanih nalog spoznavali s cestnoprometnimi predpisi. V okviru nalog, ki so jih opravljali, so spoznavali prometna pravila, se pripravljali na varno vključitev v promet, nabirali kilometre in se hkrati potegovali za privlačne in koristne nagrade. Njihovo kolesarjenje je obrodilo sadove, saj so s svojim trudom šolam prikolesarili praktične nagrade in bogate izkušnje.
FINALISTI 2021-2022:


OŠ SVETI TOMAŽ

OŠ OLGE MEGLIČ

PŠ DOLENJA NEMŠKA VAS

OŠ HEROJA JANEZA HRIBARJA STARI TRG PRI LOŽU

OŠ PRESTRANEK

OŠ IVANJKOVCI

OŠ RUDIJA MAHNIČA BRKINCA PREGARJE

OŠ BIZELJSKO

OŠ ANTONA BEZENŠKA FRANKOLOVO

OŠ PREŽIHOVEGA VORANCA KOROŠKA

OŠ MIROSLAVA VILHARJA POSTOJNA

OŠ DRAGOMELJ

 

ZMAGOVALCI VARNO NA KOLESU 2021-2022 SO:

 

RAZPIS A, namenjen učencem, ki se pripravljajo na kolesarske izpite

1. mesto | OŠ Sveti Tomaž, nagrada: denarna donacija 1.000 € družbe Butan plin

2. mesto | OŠ Olge Meglič, nagrada: bon AMZS v centru Varne vožnje na Vranskem

3. mesto | OŠ Dolenja Nemška vas, nagrada: kolo, ki ga podarja Zavarovalnice Triglav

 

RAZPIS B, namenjen učencem od 1. do 9. razreda

1. mesto | OŠ Heroja Janeza Hribarja Stari trg pri Ložu, nagrada: denarna donacija 1.000 € družbe Butan plin

2. mesto | OŠ Miroslava Vilharja Postojna, nagrada: servis koles za šolo in lokalno skupnost Zavarovalnice Triglav

3. mesto | OŠ Ivanjkovci, nagrada: kolo Zavarovalnice Triglav

 


Posebno nagrado – naziv Ambasador trajnostne mobilnosti  za sodelovanje v obeh razpisih ter izvedbo kolesarskega športnega dne prejme OŠ Jurija Vege Moravče. Za svoje delo je bila nagrajena z donacijo 500 € ter servisom koles, ki ga podarja Zavarovalnica Triglav. Sicer pa je vse finaliste – vseh 10 šol finalistk in to prav ves razred s kolesarskimi čeladami nagradil Telekom Slovenije.

Udeležencem so podelili tudi bone za izvedbo prometnih predstavitev, ki jih podarja Javna agencija RS za varnost prometa in druge nagrade.
Po dveh letih programa, ki je potekal na daljavo, je bil zopet čas, da se srečamo v živo. Približno 300 učencev je pred Kolosejem v Ljubljani pričakala moderatorka programa Ula Furlan, veleposlanik Nizozemske v Sloveniji in predstavniki sponzorjev, ki so najboljšim podelili nagrade. Navdušila jih je glasbena skupina Bepop in pa kolesarske vragolije, ki jih je predstavila ekipa Flow Ramps.
 


Vodja programa Tanja Medved je ob zaključku letošnjega programa povedala: »Veseli
smo, da se letos ponovno vračamo in na zaključni prireditvi gostimo učenke in učence ter se družimo s šolami. Zadnji dve leti to ni bilo mogoče v taki obliki, kljub vsemu smo z razpisom nadaljevali in ga tudi zaključili. Rezultati so primerljivi s tistimi, ki smo jih bili vajeni v času pred korono.«Fotografije iz zaključne prireditve si lahko ogledate External link opens in new tab or windowTUKAJ