Znani zmagovalci za Savinjsko in Koroško regijo


V Savinjski in Koroški regiji je največ točk v sklopu razpisa zbrala OŠ Dobje in tako prejela donacijo v višini 300 €. Drugo najvišje število točk je zbrala OŠ Mislinja, tretje OŠ Polzela, II. OŠ Rogaška Slatina pa je prejela priznanje za večletno sodelovanje v okviru projekta Varno na kolesu.

Vsi sodelujoči učenci so prejeli privlačne nagrade, učitelji, ki so jih med letom usmerjali in spodbujali pa zahvale. Prvo- in drugo uvrščeni OŠ sta se uvrstili v finalni izbor in se tako še naprej potegujeta za naziv vseslovenskega zmagovalca razpisa Varno na kolesu 2018/19, glavno donacijo v višini 1.000 € in druge privlačne nagrade. Razglasitev bo potekala na veliki zaključni prireditvi, ki bo 23. maja 2019, v Ljubljani. Letos projekt združuje več kot 3.300 učencev iz 90 slovenskih osnovnih šol. 

Na OŠ Mislinja je bilo v sklopu regionalne prireditve Varno na kolesu povabljenih 555 otrok iz 15 lokalnih osnovnih šol.
Učenci so se po predaji priznanj in nagrad v šolski telovadnici preizkusili na kolesarskem poligonu, zlagali prometne znake, spoznavali pomen naletne teže ter varnostnega pasu in opravljali druge prometne aktivnosti, ki so jih pripravili predstavniki Agencije za varnost v prometu in lokalne Policije. Prireditve so se poleg vseh sodelujočih učencev in učiteljev iz regije udeležili tudi Bojan Borovnik, župan občine Mislinja, in Franc Smagej, predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Mislinja.