Znani tudi regionalni zmagovalci osrednje in zahodne Slovenije


Osnovna šola, ki je na področju Osrednje in Zahodne Slovenije zbrala največ točk v sklopu razpisa Varno na kolesu in prejela donacijo v višini 300 €, je OŠ Prestranek. Drugouvrščena šola v regiji z donacijo 200 € je OŠ Antona Martina Slomška Vrhnika, tretje mesto pa je zasedla OŠ Spodnja Idrija in si tako prislužila donacijo v višini 100 €. OŠ Prestranek in OŠ Antona Martina Slomška Vrhnika se z »vstopnico« za zaključno prireditev, ki bo potekala 25. maja v Ljubljani, še naprej potegujeta za glavno donacijo v višini 1.000 € in druge privlačne nagrade.

 
Na OŠ Martina Krpana v Ljubljani se je zbralo več kot 100 otrok, ki prihajajo iz skupno 19 različnih lokalnih OŠ. Vsi učenci in učenke so z zanimanjem spremljali uradni program, nazadnje pa so se podali še na kolesarski poligon, ki ga je pripravila Agencija za varnost v prometu in se pridružili predstavitvi Policije.

Z regionalnimi prireditvami, ki v aprilu potekajo po slovenskih osnovnih šolah, se zaključuje letošnji razpis Varno na kolesu kot del vseslovenskega programa, ki nosi plemenit cilj. Ta namreč naše najmlajše, ki se šele pripravljajo na samostojno vožnjo s kolesom v prometu, opozarja na potrebno prometno znanje, jih spodbuja k varnemu samostojnemu vključevanju v promet in uporabi kolesa v vsakdanjem življenju.

Finaliste bomo razglasili na veliki zaključni prireditvi, ki bo potekala 25. maja v Ljubljani.

Regijsko srečanje v Ljubljani 226.5KB